Warning: Illegal string offset 'url' in /home/customer/www/lash-art.nl/public_html/wp-content/plugins/plethora-featureslib/features/module/mediapanel/module-mediapanel.php on line 272

Behandelmethode

Behandelmethode tegen lipoedeem

Liposuctie met tumescente lokale verdoving

Liposuctie bij lipoedeem heeft in vergelijking met de conventionele werkwijzen het voordeel, dat de oorzaak – de overtollige vetcellen – definitief worden verwijderd. Door gebruik te maken van de moderne tumescente lokale verdoving wordt het lichaam minder belast en kan de patient een langere behandelingstijd aan, zonder hier de negatieve effecten van te ondervinden. Volledige narcose met alle voor- en nadelen van dien, is niet nodig.

Lokale verdoving

Nadat we de te behandelen gebieden hebben gedesinfecteerd, tekenen we het operatiegebied in staande positie af. De plekken waar de kleine incisies zullen komen worden eerst verdoofd. Aansluitend wordt de verdovingsvloeistof onderhuids ingespoten. Patiënten ervaren dit meestal als het onaangename deel van de ingreep. Maar met de nodige voorzichtigheid en/of pre-medicatie is dit heel goed te overbruggen.

Methode

Er zijn verschillende liposuctie methoden; handmatig of ondersteund door apparatuur.

(= Assisted Liposuction):

  • Power Assisted Liposuction (PAL)
  • Laser Assisted Liposuction (LAL)
  • Ultrasound Assisted Liposuction (UAL);
  • Water Assisted Liposuction (WAL)

In onze praktijk worden Power Assisted Liposuction (PAL) en Laser Assisted Liposuction (LAL) toegepast, ook in combinatie.

De operatie

Bij liposuctie onder lokale tumescente verdoving, wordt na de verdoving van het vetweefsel, onderhuids, een lange stompe naald ingebracht. De incisies die hiervoor in de huid moeten worden aangebracht, zijn slechts 3 – 4 mm breed, en genezen in de regel zonder grote littekenvorming. Bij deze manier van liposuctie bestaat weinig gevaar dat de zenuwen of grote bloedvaten schade wordt toegebracht.

We kunnen geen definitief antwoord geven op de vraag of het lipoedeem zich na de operatie verder ontwikkelt of weg blijft. De ervaring is echter dat het lipoedeem niet verder ontwikkelt of in een sterk verminderde vorm. En dan meestal vele jaren na de operatie.

De effecten van een operatie zijn niet alleen vermindering of verdwijning van de lichamelijke klachten. De algehele kwaliteit van leven neemt bij onze patienten toe door de toegenomen lichamelijke mogelijkheden.

Heeft u nog vragen?

Bekijk onze veelgestelde vragen pagina